terug naar nieuws

Verslag ranking seizoen 2016-2017, Gert Herms ranking kampioen

Afgelopen vrijdagavond vond de finaleavond van de ranking plaats. Dit jaar niet met de top 16 van de eindstand, maar met de top 8 van de eindstand.

Eerst volgt er nog een korte samenvatting van de 6 ranking avonden zelf en aansluitend een verslag van de finale avond.

Het ranking seizoen begon eind november in café de zwetser. De opkomst, 12 deelnemers, was een tegenvaller ten opzichte van de voorgaande jaren. Maar de gezelligheid was zoals altijd wel aanwezig. In de winnaarsronde ging de finale tussen Gert Herms en Jos van der Weide. Gert wist de wedstrijd met 6-4 in legs te winnen. In de verliezersronde was Robert Eleveld met 3-1 in legs te sterk voor Cindy Zeefat.

De 2e avond was in Magic Balls. De opkomst was met 15 deelnemers iets meer als de 1e avond. De winnaarsronde werd met 6-1 gewonnen door Robert Eleveld tegen Wouter van der Vegt. In de verliezersronde wist Brian Slagter met 4-1 te winnen van Henk Dekker.

De 3e avond in café de karre was met 18 deelnemers de drukste avond van dit seizoen. Deze keer stonden de winnaars van avond 1 en 2 tegenover elkaar in de finale van de winnaarsronde. Hierin wist Gert Herms met 6-2 te winnen van Robert Eleveld. Gert gooide deze avond ook nog 160 uit, wat de hoogste finish van de 6 avonden zou worden. In de verliezersronde wist Johnny Moes met 4-2 te winnen van Henk Oost.

Avond 4 was weer in café de Zwetser. Met 9 deelnemers, het laagste aantal sinds het begin van de ranking in 2004, ging men van start. In de winnaarsronde won Leonard van den Heuvel met 5-2 van Robert Eleveld in de finale. De verliezersronde werd de finale met 4-0 gewonnen door Pascal de Lange tegen Klaas Veenstra.

Tijdens de 5e avond in Magic Balls waren er 12 deelnemers aanwezig. In de winnaarsronde werd een spannende finale gegooid die uiteindelijk door Gert Herms met 6-5 werd gewonnen tegen Leonard van den Heuvel. In de finale van de verliezersronde stonden de broers Eleveld tegenover elkaar. Hierin wist Robert uiteindelijk met 4-3 te winnen van Stefan.

Op de laatste avond in café de Karre waren er ook weer slechts 9 deelnemers. In de finale van de winnaarsronde wist Gert Herms met 6-0 te winnen van Pascal de Lange. De winst in de verliezersronde ging naar Leonard van de Heuvel door met 4-0 te winnen van Johnny Dekker.

Na de 6 avonden is Gert Herms de ranking kampioen geworden van het seizoen 2016-2017. Op de 2e plek was Robert Eleveld geëindigd. De 3e plek werd gedeeld door Erik Klaver en Wouter van der Vegt.

De finale avond begon traditiegetrouw met de uitreiking van de bekers + wisselbeker van de eindstand van de 6 avonden. Daarna ging de avond zelf van start. In de winnaarsronde stonden Robert Eleveld en Wouter van der Vegt tegenover elkaar in de finale. Robert won zijn halve finale met 5-0 van Gert Herms. Wouter won nipt met 5-4 zijn halve finale tegen Pascal de Lange. In de finale kwam Wouter tot een 4-0 en 5-1 voorsprong, maar Robert wist alsnog te winnen met 6-5 in legs. In de verliezersronde won Leonard van den Heuvel de finale met 5-2 van Johnny Moes.

Na 8 jaar nam Klaas Veenstra tevens afscheid op de finaleavond als mede organisator. Klaas gaf aan dat hij het al deze jaren met veel plezier gedaan had en hoopte dat andere mensen, al dan niet samen met Johnny Moes, de organisatie willen voortzetten zodat hij kan mee blijven doen als deelnemer.

Namens de organisatie,

Klaas Veenstra en Johnny Moes

terug naar nieuws

Programma van maart

27 Competitie

Programma van april

3 Beker
10 Competitie
17 Competitie
19 Singles: Ranking
24 Singles: Gesloten Individueel Superklasse
24 Singles: Gesloten Individueel Recreatieklasse

Programma van mei

1 Beker
8 Competitie
10 Beker
15 Competitie
22 Competitie
24 Singles: Ranking
29 Singles: Gesloten Individueel Superklasse
29 Singles: Gesloten Individueel Recreatieklasse
31 Open Oldemarkt Koppel toernooi

Programma van juni

7 Singles: Gesloten Individueel Recreatieklasse
7 Singles: Gesloten Individueel Superklasse
complete agenda

Sponsors