terug naar nieuws

Verslag 1e ranking 2018 / 2019 + uitslagen

Vrijdag de 23e was het dan eindelijk zo ver, de eerste rankingavond van het seizoen. Na de nodige promotie (lees stalking) van de organisatie, was de donderdag er voor het volledige aantal darters al behaald. 32 darters waren aangemeld met een aantal nieuwkomers en veel bekende gezichten. Patricia en Jan hadden de koffie klaar en het bier koud staan in de Boekanier en Carambar. Na twee afmeldingen stonden 30 darters te trappelen van ongeduld om te starten. Uiteindelijk met 8 poules van start gegaan verdeeld over de twee kroegen. De nodige special points door 100+ finishes en 180ers werden al genoteerd en na het berekenen van de eindstanden in de poules, werd de verdeling in winaars en verliezers ronde gemaakt.

De finale van de verliezersronde viel uiteindelijk ten prooi aan Leonard van den Heuvel, die als organisator zichzelf natuurlijk de makkelijke route had toebedeeld. Tegenstander was de moegestreden Tonnie Plat. Na spannende krakers in de kwartfinale en halve finale leek de spreekwoordelijke koek een beetje op en liet Tonnie het liggen op de dubbels.

De strijd in de finale van de winnaarsronde werd uiteindelijk gestreden door twee verrassende namen. Na een sterke seizoenstart in de competitie, heeft Jacco ten Veen zijn uitstekende vorm ook in de ranking vast weten te houden. Jacco stond te hele avond constant sterk te scoren. Ook liet hij weinig liggen in de dubbels. Tegenstander was Johan Musters. Deze toch wel verrassende finalist had in zijn route naar de finale toch wel een aantal kanshebbers naar huis gegooid. In de finale zelf ging Jacco het sterkst uit de startblokken en kwam al snel op ruime voorsprong. Jacco stond erg sterk te gooien, maar halverwege de finale begonnen de dubbels hem toch een beetje in de steek te laten. Ook johan begon sterker te gooien en was dodelijk op zijn dubbels. Door goed spel weet Johan uiteindelijk de wedstrijd om te draaien. Uiteindelijk overwint Johan zijn zenuwen en weet rustig zijn laatste finish te gooien en wint daarmee de finale met 5-3. Daarmee feliciteren we Johan met zijn eerste overwinning in de ranking en ook de eerste rankingavond van dit seizoen. We willen iedereen bedanken voor deelname en aanwezigheid. En natuurlijke speciale dank voor de 2 nieuwe locaties, die bereid waren mee te werken aan de eerste Ranking. Hulde aan Patricia en Hans van de Boekanier en Jan en Ina van Carambar.

Tot de volgende ranking en vergeet niet je snel op te geven voor de volgende avond 14 december in de Zwetser. 

Uitslagen verliezersronde:

¼ finales:Klaas- Patrick J: 3-2, Leonard-Henk: 3-0, Jeffrey- Johnny G: 3-0, Tonnie- Johnny D: 3-2

½ finales: Leonard- Klaas: 3-0 en Tonnie- Jeffrey: 3-2

Finale: Leonard- Tonnie: 4-1 

Uitslagen Winnaarsronde

¼ finales: Jacco- Martijn: 4-0, Niels Rogier: 4-0, Erik K-Stefan: 4-2, Johan-Patrick B: 4-3

½ finales: Jacco- Niels: 4-2, Johan – Erik: 4-0

Finale: Johan- Jacco: 5-3

terug naar nieuws

Sponsors