terug naar nieuws

Verslag 1e ranking 2019 / 2020 + uitslagen

Vrijdag 8 november was het eindelijk weer zo ver: De darters waren door het thuisfront weer vrij gelaten om de dartdrang en dorst te voldoen. Na weken spammen en stalken was de opkomst overweldigend. Zo overweldigend dat we darters moesten teleurstellen, omdat 32 ons maximaal aantal deelnemers is. Wijze les voor de volgende ranking avond: Doe Pascal of Leo even een berichtje via app of FB of geef jezelf even op bij het desbetreffende café. Opvallend was wel dat de teleurgestelden niet met hangende pootjes huiswaarts keerden, maar met een versnapering aan de bar plaats namen. (het bleef niet bij een versnapering..) 

De poules werden ingedeeld en de mannen en dames konden van start. Makkelijke poules waren er vanavond niet bij en het niveau lag hoog. Even rustig in komen werd dan ook hard afgestraft. Na de poules werd het kaf van het koren gescheiden.

De verliezersronde werd een prooi voor Leonard. Hij won in de finale van John Verheij: een nieuwe naam aan het rankingfront. John wist de halve finale op papier makkelijk te winnen van Klaas Kingma (wederom een nieuwe naam) met 3-0. Leonard had een potje ouderwets gezwijnd tegen Robert Struik na meerdere matchdarts te hebben overleefd. De finale was een mooi niveau, maar werd uiteindelijk toch door Leonard over de streep getrokken.

De finale winnaarsronde werd een Oldemarkts en FDB onderonsje: Jan Pieter en Patrick Berghuijs waren de strijders in deze broedermoord. In de winnaarsronde waren de gerenommeerde namen wel meer vertegenwoordigd. Patrick wist zijn halve finale van Pascal te winnen, die de organisatie en goed darten nu wel een keer wist te combineren. JP wist zijn finale van oud ranking winnaar Gert te winnen met 4-2. Gert wist hier nog wel wat special points binnen te harken met een mooie finish en 180ers, maar het hielp hem niet aan de overwining. De finale was van een hoog niveau. De tonnen vlogen ons om de oren en JP wist er nog een 180 in te pompen, maar het was echter niet genoeg tegen de constant sterk gooiende Patrick. Het kwam aan op een beslissende laatste leg in deze thriller. Patrick leek hierin geen spanning te kennen en bleef ook onder druk hoge scores te produceren.

Patrick van harte met deze mooie avond overwinning!!

WR: L16:Raymond-Jeffrey: 3-0, Niels-JP: 0-3, Gert-Jacco: 3-0, Rogier-Robin: 3-1

       Erik K-Albert Jan: 3-0, Martijn-Pascal: 0-3, Brian-Cindy: 3-0, Femke-Patrick:0-3

L8:  Raymond-JP:2-4, Gert-Rogier:4-3, Erik-Pascal:3-4, Brian-Patrick:1-4

L4:  JP-Gert: 4-2  Pascal-Patrick: 2-4

      Finale: Jan Pieter-Patrick: 4-5

VR: L16:Pieter-Petra:3-0, Francois-John:0-3, Johan-Klaas K: 2-3, Rick-Dennis:3-0

Leo-Johnny G:3-0, Kartal-Johnny D:0-3, Robert-ErikE:3-0, Jan-KlaasV:1-3

L8: Pieter-John:0-3, KlaasK-Rick:3-2, Leo-JohnnyD:3-1, Robert-KlaasV:3-1

L4: John-Klaas K: 3-0, Leonard-Robert: 3-2

     Finale: John-Leonard 1-4

Raymond en Titia bedankt voor de geode zorgen. Vrijdag 13 december heeft Makkie de koffie klaar staan in de Karre en hopen we weer op een volle bak (-;

Denk er aan geef je op tijd op en blijf je potjes schrijven na een verliespartij. 

Tot december en mooi Sinterklaasfeest namens de ranking organisatie!

terug naar nieuws

Sponsors